We kunnen begrijpen dat je vragen hebt over het nieuwbouwproject De Meesters in Best

Hoe kom ik in aanmerking voor een appartement? Hoeveel appartementen worden er van elk type binnen dit project gerealiseerd? Is het mogelijk om mee te denken over de invulling van de verschillende appartementen? Allemaal vragen waarop wij je graag zo goed mogelijk antwoord geven. Op basis van de afgelopen periode hebben we de antwoorden op meest gesteld vragen alvast voor je op een rijtje gezet.  Staat je vraag er niet tussen? Dan ga je natuurlijk gewoon het gesprek aan met de makelaar. Zij staan je graag te woord.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om je in te schrijven voor een van de appartementen. De eerste inschrijfmogelijkheid is vanaf moment officiële start verkoop (streefdatum is donderdag 27 oktober 2022). Je kunt wel alvast je interesse kenbaar maken en je voorkeurstype doorgeven op de website.

Deze worden bij officiële start verkoop gepubliceerd op de website.

In De Senator komen 8 verschillende typen appartementen, variërend in oppervlakte en indeling.

Naar verwachting begin Q2 2023 (afhankelijk van de verkoopvorderingen, minimaal 70% dient verkocht te zijn).

Bij het bouwen van het gebouw is het onmogelijk om overlast geheel te voorkomen voor omwonende. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt.

Binnen De Meesters zijn er zowel voor De Senator als De Baron parkeerplaatsen gereserveerd. In basis beschikt ieder appartement over één parkeerplaats op het achterterrein dat zich aan de achterzijde van het complex bevindt. Overigens worden er ook aan de voorzijde meerdere parkeerplaatsen gerealiseerd voor bezoekers in de openbare ruimte.

Voor fietsen en scootmobielen is stallingsruimte voorzien in de kelder. Er is een gemeenschappelijke stallingsplaats hiervoor aanwezig en daarnaast beschikt elk appartement over een berging in het souterrain.

Heb je een elektrische auto, dan zijn alle noodzakelijke voorzieningen voorbereid om een laadpaal te kunnen laten installeren.

De toewijzing aan particulieren zal plaatsvinden door middel van twee selectierondes.

De eerste selectie vindt plaats op ‘draagkracht’ of anders gezegd: kan een geïnteresseerde de woning (laten) financieren? Waarom doen we dit? Natuurlijk is het van belang dat je aan je verplichtingen kan voldoen en niet in betalingsproblemen komt. Voor jou, voor ons, maar ook voor de andere kopers. Betekent deze toets van ‘draagkracht’ dat gekozen wordt voor de meest draagkrachtige inschrijvers? Nee, dat is niet het geval. Het gaat om voldoende draagkracht. Binnen een bandbreedte wordt dit aangegeven in de projectinformatie en/of op het inschrijfformulier.

Na sluiting van de inschrijfperiode worden de appartementen van De Meesters, De Senator toegewezen. Krijg je een appartement toegewezen, dan zal de makelaar telefonisch contact met je opnemen voor het inplannen van een vrijblijvende afspraak. Krijg je geen appartement toegewezen, dan word je automatisch op de reservelijst geplaatst. Ook hiervan zal de makelaar jou in kennisstellen. Mocht de potentiële koper van jouw bouwnummer afvallen, dan kun je alsnog gebeld worden. De makelaar houdt jou hiervan op de hoogte.

Er is geen zelfbewoningsplicht. 

In de documentatie staan de vanaf verkoopprijzen opgenomen. Vanaf datum officiële start verkoop worden de verkoopprijzen definitief bekend gemaakt. Dit zijn dan de definitieve koopsommen. Overbieden heeft geen invloed op de verdere selectieprocedure. Ook geeft de makelaar aan welke informatie zij van je nodig hebben. Het is belangrijk om alle gevraagde informatie tijdig te verstrekken of bij onduidelijkheden contact met de makelaar op te nemen. Onvolledige inschrijvingen doen niet mee in de verdere procedure. Natuurlijk probeert de makelaar je hierover tijdig te informeren, maar vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen per project kunnen wij je dit niet garanderen.

Doordat dit een rijksmonument is duurt het vergunningstraject hier langer. Naar verwachting start de verkoop medio 2023. Blijf op de hoogte van deze ontwikkeling door de socials te liken/volgen.